logo

CONTACT DETAILS

+389 71 375 290
+389 47 220 701
info@agnesa.mk

OUR COMPANY

About usProductsMy accountMy ordersUsage instructions

© 2021 All rights reserved
powered by
la.mk logo
mastercard logo
visa logo
Поликолор Maxipol 3l.
product-thumbnail-0

Поликолор Maxipol 3l.

210 ден
item
Availability:In stock

МAXIPOL е еколошка боја за внатрешни ѕидни површини. Се одликува со исклучителна белина, висока покривност, паропропусност и отпорност на суво бришење. Погоден е за боење на сите видови суви и тврди површини: фино малтерисувани вертикални и плафонски површини, бетон, влакнесто-цементни површини и гипс картонски плочи. МAXIPOL може да се нијансира со МAXI Color пигментите за нијансирање, како и на МAXIМIX системот. КАКО СЕ КОРИСТИ Површината мора да биде: сува, носивно способна, чиста и без слабо врзани делови, прашина, водорастворливи соли, мрснотии и останати нечистотиии. Старата боја, која не е добро врзана, механички се одстранува. Нерамните површини да се израмнат со некоја од GLETOLIN масите за глетување на внатрешни ѕидови. Пред боење, површината треба да се импрегнира со соодветна МAXIKRIL подлога, во зависност од состојбата на површината. МAXIPOL се нанесува со четка, ваљак или машина за прскање, во два покривни слоја. Притоа за првиот слој МAXIPOL от може да се разреди со вода до 40%, додека за вториот слој може да се разреди до 25%. Вториот слој се нанеува по 6 часа, односно на претходно исушениот премаз. По употребата, алатот веднаш да се испере со вода. Достапност: Продавници и online

Free deliveryFree delivery over ден
Secure paymentsFast and easy ways to pay
Return policyReturn what you don't like, risk-free