logo

CONTACT DETAILS

+389 70 207 906
+389 47 220 701
info@agnesa.mk

OUR COMPANY

About usProductsMy accountMy ordersUsage instructions

© 2021 All rights reserved
powered by
la.mk logo
mastercard logo
visa logo

About us

Агнеса започнува со работа во 2000 година како локален мал бизнис со двајца вработени. Основна дејност уште во тоа време било трговија со железарија, водовод, одвод бои и лакови. Како што одминувало времето компанијата се развивала во правец на барањата и потребите на пазарот. Денес Агнеса е компанија која вработува преку 25 вработени распоредени во 3 продажни салони во Битола. Покрај малопродажбата ние како компанија развиваме и дистрибутивна мрежа на големопродажба во повеќето градови низ државата за продукти и брендови за кои што сме дистрибутери, а за дел од нив и генерални застапници. Во нашите продажни салони ќе најдете производи во делот на градежни материјали, санитарија, водовод и одвод, рачен и електричен алат, изолациони и фасадни системи, оков за мебел, електрика, осветлување, опрема за дом и градина и останато. Нашата најголема трговска соработка ја остваруваме со високореномирани компании од Турција, Србија, Грција но и со компании од домашниот пазар. Меѓу нив би можеле да ги истакнеме следните:

 • George Fischer, водоводна и одводна опрема (PVC и PPRC)
 • Bosch, професионален и хоби алат, прибор (овластени дистрибутери на BOSCH во Македонија)
 • Knauf, целосна програма за сува градба и прашкасти материјали
 • Baumit, фасадни и изолациони системи
 • Pevalit, градежна хемија и фасадни системи
 • Ovivo Elektrik, повеќе програми на штекери и прекинувачи како и друга инсталациона опрема
 • Lambario, професионално индустриско и декоративно осветлување

Меѓу останатите брендови ги набројуваме: Akis Plastik, Euroser, Unverdi, Hipas, Kanat, Wurth, Noark, Tesay, Gama Banyo, Jub и др.

Во 2021-ва година, отвораме официјален Showroom на LAMBARIO, бренд за осветлување кој нуди квалитетни, модерни и фукционални производи од оваа област, со цел да создадеме посветли моменти, за луѓето да се чувствуваат посреќно во својот секојдневен простор. Нашата мисија е да инспирираме развој на креативноста во домувањето и да бидеме партнери на сите луѓе кои се стремат да создадат посебност во својот простор, преку производи што ги дефинираат нивните потреби, можности и карактер. Нашата работа ќе се темели на основните вредности на компанијата:

 • Автентичен пристап кон клиентите;
 • Горди вработени;
 • Негување на различностите;
 • Етика во работењето;
 • Соработка на секое ниво;
 • Амбиција кон долготрајност.

Локација и работно време на нашите продавници во Битола:

 • Магацин (ул.Бурса 42) Пон-Саб 07:30-16:00
 • Продавница Областа (ул.Леринска 47) Пон-Пет 07:30-20:00; Саб 07:30-18:00
 • Продавница Дрвен Пазар (ул.Цар Самоил 76) Пон-Пет 07:30-19:00; Саб 07:30-18:00 Нед 07:30-13:00

Локација и работно време на продажниот салон во Скопје (салон за осветлување LAMBARIO):

 • ул. „Петричка“ бр.6/Лок.04, Скопје - Центар | Пон-Пет 09:00 - 20:00; Саб 09:00 - 16:00